Pályázat
HÍREINK

Bekerültünk a Boldog Óvodák és Iskolák hálózatába! Indulnak a boldogságórák! Nagyon büszkék vagyunk erre a címre!

ssa

 

Nyári tábor Pannonhalmán

Alapítványunk hagyományos nyári tábora idén Pannonhalmán lesz július 9-13. között, ahova szeretettel várjuk jelenlegi és korábbi kuckós ovisainkat, testvéreiket, barátaikat 5-12 év kor között!

Bővebben...
 

Felvétel
a következő tanévre

16 éve sikeresen, teltházzal működő, 5 csoportos zuglói magánóvodánk a tanév végén iskolába ballagó gyermekeink helyére felvételt hirdet.

Bővebben...
 
Pályázat
img1
img2
img3
img4
img5
img6
img7
img8
img9
img10
img11

Burián Andrea

alapító, fenntartó képviselője

BurianAndrea

A Kuckó Magánóvoda alapító tulajdonosa és a fenntartó Gyermekkuckó Alapítvány kuratóriumi elnöke vagyok.

A Kuckó oviban felnőtt négy gyermekem a Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolába nyert felvételt.

Az óvónői érettségit követően tanítói diplomát szereztem először közművelődés, majd rajz szakon.

Ezt követően angol nyelvből vizsgáztam, majd egy budapesti gyermek nyelviskola oktatójaként éveken keresztül angol foglalkozásokat, illetve órákat tartottam több zuglói óvodában és általános iskolában.

Középiskolás koromtól kezdve intenzíven foglalkoztam gyermekközösségek vezetésével, táborok- illetve szabadidős programok szervezésével. Több mint húsz éve rendszeresen nyári angol és kézműves táborokat szervezek, illetve vezetek óvodás és kisiskolás korosztálynak, mely több száz gyermek visszatérő programja a nyári szünidőben.

Annak érdekében, hogy az általam elvárt, minden szempontból magas színvonal megvalósulhasson óvodánkban a nívós tárgyi környezetet, a kis létszámú csoportokat, a magasan képzett (majd rendszeresen továbbképzett) pedagógusokat alapvető feltételnek tekintem. Ezen kívül fontosnak tartom az életkornak megfelelő, rendszeres, főként személyes tapasztalaton alapuló ismeretszerzést, mely – a gyerekek fő tevékenységébe – a játékba ágyazva, észrevétlenül nyújt hasznos és gazdag ismeretanyagot.

Tanulmányaim és munkám révén mind az óvodás, mind az általános iskolás korosztály sajátosságait jól ismerem. Szakmai ismereteim révén rendelkezem mindazzal a szaktudással, melynek segítségével pontosan tudom, hogy honnan hová kell eljutnia egy kisgyermeknek az óvodában eltöltött néhány év alatt; miket várhatunk el tőle mi itt az óvodában az adott korcsoportban és milyen elvárásokat, követelményeket támaszt majd az iskola, amikor kilép óvodánk falai közül. A Kuckó Magánóvodában a pedagógusok a gyermekek életkori sajátosságaihoz, személyiségéhez igazodva igyekeznek kihozni minden kisgyerekből azokat a tulajdonságokat, és megadni nekik azokat az ismereteket, melyek segítségével boldog, önálló, magabiztos iskolás, majd sikeres felnőtt válhat belőle.